Mérföldkő. Off

Szervusztok Kispajtások!

Már 16 (bocsánat már 18 IS és MZS bejegyzése óta) remekmű felkerült a blogra, nagyszerű, neves írók tollából. Nem is beszélve az Index címlapos megjelenésről (már kettőről!!!), amelynek eredményeképpen több ezer kedves olvasó fedezte fel ezt a hétköznapinak nem mondható óbudai kezdeményezést. Sok embernek meséltünk már időközben erről a kis oldalról. Kaptunk hideget, meleget. Elsőre azt mondanám én is, hogy ez így is van rendben. De ez nem ilyen egyszerű, sőt! Ha jobban elmélyül az olvasó az irományokban, akkor pillanatok alatt rájön, hogy többről van itt szó, mint kerületi szocreál, retro kocsmák szubjektív bemutatása. A cél ennél sokkal-sokkal mélyebb. Szeretnénk maradandót alkotni azon generáció képviselői számára, akik fiatalságuk nagy részét ezekben az egységekben kvaterkázták el. Elképzelni is nehéz és döbbenetes, hogy ezeken a helyeken hány történet került már elmesélésre és mennyi-mennyi torok került már öblögetésre finomabbnál finomabb borok kíséretében.
 
Igen. Valakinek ezeket a hagyományokat igen is ápolnia kell. Óbuda nem – csak – arról szól, ami a kerületi újságban megjelenik hétről-hétre. Az nem feltétlenül tükrözi a valóságot. Valakinek biztosítania kell az utánpótlást mind látogatói, mind vendéglátói oldalról. Mi már megtettük a lépést. Most következik Ön!:)
 
Nem szabad megfeledkeznünk azokról sem, akik most érkeznek abba a korba, hogy elinduljanak az élet sokszor igen csak göröngyös útján. Nekik is lehetőség és egyben feladat, hogy a modern kávéházak látogatása mellett, egy-egy görbe, vagy egyenes este eltöltésével segítsék ezeket az óbudai kocsmákat is. Ahogy Feró is megénekelte már. „Mert a kocsmában ott van a Nagy Élet!” De szép volt ez! :)
 
A blog szerkesztőinek további sikeres munkát, a látogatóknak pedig izgalmakban gazdag böngészést kívánunk!
 
Hajrá kerület! Mi mindent megteszünk, csatlakozzatok Ti is!
 
Hamarosan jelentkezünk a Flórián borozó ajánlójával.