Bery's pub

Egy talán nem annyira széles körben ismert vagy klasszikus kocsmáról írunk ma - de annyi biztos: a Bery's Óbuda egyik legújabb és legnépszerűbb italozóinak egyike!

Alig pár éve nyitott ki a Bery's a Bécsi út és a Tímár utca sarkán, a Kandó főiskolával szembeni park tőszomszédságában, egy régi autóvillamossági üzlet helyén. Az épület egy gyönyörű, ám sajnos lebontásra ítélt polgári sarokház - jelenleg a sörözőn kívül nem is működik itt már hivatalosan semmi - persze az (helyiek szerint) illegális lakásfoglalók időközben befészkelték magukat ide is.

A Bery's-ről csak jót tudunk elmondani: Belső-Óbuda egyik leghangulatosabb tömbje ez olyan egységektől alig 100 méterre, mint a Schlosser vagy a Kerék vendéglő. A San Marco utca - Bécsi út - Viador utca háromszögben pedig egy, a szemközti irodaház költségén teljesen felújított kis park található, ahol nyári estéken jókat lehet üldögélni és akár dohányozni is. Sajnos persze ide is szívesen látogatnak hajléktalan honfitársaink relaxációs céllal.

A Bery's - bár új egységről van szó - rendkívül hangulatos: az utcafronton található teraszon jó időben bőrkanapékon foglalhatunk helyet, napernyőktől védve - a belső térben pedig a falakon a régi Óbudát ábrázoló festményeket, vagy a figyelmesen az asztalokra készített Playboy-magazinokat fürkészhetjük.

A hangulat hihetetlen: talán a tulajdonos fivéreknek köszönhető az állandó nyüzsgés, de a hely folyton tele van békés fiatalokkal - péntek-szombat esténként pedig még táncos mulatság is kialakulhat mindenféle magyar klasszikusra (Neoton, Bikini, Zoltán Erika).

Megszokhattuk sajnos, hogy a hasonló, igényesebbnek számító helyek drágák, rossz minőségű sörrel. Ám nem a Bery's! A csapolt korsó Sopronit 300 forintért kapjuk hidegen, frissen, mindenfajta mellékíztől- vagy illattól mentesen. Részemről 10 pont, hibátlan - úgyhogy mást nem is próbáltam. Kicsit fájó, hogy a másik csapon szereplő Démon márkajel jelenleg csupán díszítésül szolgál - csak üvegből kaphatunk barnasört.

A tulajdonosi kör kifejezetten karakán: egyik hétköznap esti betévedésünkkor minden unszolásunk ellenére se voltak hajlandók este 11 után kiszolgálni minket -  kedvesen, de határozottan utasították vissza az agitációt:

-Srácok, ne csináljátok már! Ez mégiscsak a Tímár utca másik vége...

Utalva a III. kerületi rendőrőrs közelségére - jogos.

A hírek szerint a körbekerített telken hamarosan egy többemeletes társasház fog épülni: a jelenlegi patinás épületért és a kocsmáért kár, de a lakásfoglalókat nem nagyon fogják a környékbeliek visszasírni, mi több: a Bery's jövője is biztosított, az új házban is kapnak egy üzlethelyiséget, hogy folytatódhassanak a hangulatos nyári esték.