Schlosser söröző - az óbudai ikon

Schlosser söröző:
1034. Bécsi út 102/b
http://www.schlossersorozo.com/fooldal.html

 

Az óbudai kocsmák nonpluszultrája, az egyetlen klasszikus söröző, ami a mai napig szinte változatlan formában áll fenn, és amit még mindig a család üzemeltet. (ezt majd némi történelemmel is kiegészítem)

Megközelíthetőség, elhelyezkedés:
17-es villamossal v. 160-260-960-as busszal a Selmeci u-i megállóig, v. 10 perc gyalog a Flórián térről ill. a Tímár u-tól.

7 pont

Hangulat:
itt tényleg 100 évet visszamegyünk az időben, minden az úri világot idézi, az emberek, a berendezés is. Ez nem szocreál! Péntek-szombaton este 8-tól Kiss István (Pista bácsi) szolgáltat élőzenét szintetizátorán, a belső, zárt kerthelyiség pedig nyáron csodálatos.

10 pont

Kiszolgálás, vendéglátás:
Magdi néni a klasszikus "családias" vendéglátó, mindenkit név szerint ismer, és mindenki imádja. Dolgos napokon sajnos kevésnek bizonyulhat egyedül a rengeteg vendégre, de az esetleges csúszások miatt nem lehet rá haragudni. Magdi néni bármikor kapható egy kis beszélgetésre vagy lelkisegélyre. Előzetes egyeztetést követően lehetőség nyílik csoportos foglalásra ill. a kertben bográcsozásra.

9 pont

Sörök, termékek:
Alapvetően Borsodi termékeket lehet kapni (csapolt Borsodi, üveges Löwenbräu, Beck's, Stella), de gyakorlatilag bármi beszerezhető (Arany Ászok, Soproni, Heineken, Pilsner) elfogadható áron. A csapoltak között lehetne többfajta is, a Borsodi viszont friss.

8 pont