Vidocq borozó az óbudai macskaköves utcában

"Aki tudja annak már nem titok, a legjobb kocsma Óbudán a VIDOCQ"

Ezzel a szlogennel hirdette magát ez az igazi tradicionális óbudai pince borozó és étterem egykoron... Az évek teltek, de a Vidocq az eredeti formájában, a múlt századfordulós Óbuda egyetlen emlékeként ma is fennmaradt! 

A Tímár utcától a Lajos utcán baktatva a macskaköves úton, már távolról látszik zöldre festett kapuja és cégére. Az 1880-as években épült ház szerényen húzódik meg a SunPalace lakópark megalomán méreteivel szemben. Igen, megjöttünk! Ez az a hely, ahol jól érzem magam!

Belépve az ajtón azonnal megcsap a rántotthús és folyóbór keveredett illata, a pince feljáróból vidám magyar nóta hangja szivárog fel, miközben ismerős arcok köszöntenek.

A borozó fenti részében zöld székeken és asztalokon hatalmas adag ételeket szolgálnak fel a vacsorájukat fogyasztó vendégeknek, de én egyből a pince felé szoktam venni az irányt. :-)

A pincehelyiség a mi helyünk! Tágas, fehérre festett téglafalak, zöld asztalok és székek, sarokban a zenés bácsival, aki épp a "Jöjjön ki Óbudára..." örökzöldet játssza.

No hát itt aztán megállt az idő! A folyóbór kötelezően cintányéros borostégelyből kerül a literes borkiöntő karaffba, onnan meg egy pohár közbenjárásával a torkomba némi szóda kíséretében. No néhány ilyen mozdulatot követően már kérem is kedvenc nótámat, a "Duna parti csónakházat", amelyet fennhangon harsogok kedves félalkesz barátaimmal.

És így megy ez évek óta!

Itt nem érdekel senkit a gazdasági válság, vidáman lapozgatjuk az étlapot!

Választék az van bőven! És milyen kellemes árakon! A cigánypecsenyéjük mestermű, nem beszélve a kapros juhtúróval töltött bordájukról, és nem utolsó sorban a frissen sütött házi töpörtyűjükről lilahagymával!!! Az étkek 800 és 1200Ft körüli árakon vannak köret nélkül.

Az adagok pedig ÓRIÁSIAK!!! De tényleg! A cigánypecsó lelóg a tányérról, a rántotthúsok két tenyérnyiek, a levesek fél literesek, szóval aki itt éhen marad, az megint jégsalátát kért mentes vízzel. :-)

Az italokat tekintve csapolva Arany Ászok és Dréher van 250Ft körüli áron, a folyóborok decije 100Ft körül, minőségük elfogadható. És persze van Hubi és pálesz is.

A pince helyiség elegendő méretű születésnapok, kisebb esküvők (50fő) lebeonyolítására.

A kiszolgálás változó, attól függ melyik felszolgáló van soron. Mivel az éttermet a tulaj maga csinálja, az étel minőség első osztályú és állandó.

Többet nem papolok, mindenki próbálja ki maga a Vidocqot!!!

Elérhetőség:

Bp. III. kerület Lajos utca 98.

Tel: 061-2403937 (asztalfoglalás)

Megközelítés: 206-os, 86-os autóbusz Tímár utcai megálló, onnan gyalog 5 perc.

Hév: Tímár utcai megálló, onnan gyalog szintén 5 perc.

Értékelés:

Hangulat: 8 pont

Étel: 10 pont

Ital: 7 pont

Ár/ érték arány: 10 pont

Kiszolgálás: 8 pont (ha a tulajok vannak 10 pont, ha nem, akkor hangulatfüggő :-) )

Megközelíthetőség: 7 pont