A 80-as évek presszó ideálja: Tükör Presszó!

Ki ne ült volna kéthetente csütörtökön 19-órakor a TV1 előtt izgatottan várva a Szomszédok tele regény háromszáz akárhányadik részét, hogy együtt izguljon Almával, mikor a helyi bőrdzsekis, bajszos keménylegények meglátogatják az „Alma Presszóban” a bevételt követelve… De szerencsére mindig időben érkezett János, az erdész, vagy Vágási Feri a telep igazságosztó „Csáknorrisza”, hogy kihúzzák Almát a bajból egy-két műpofon közbeiktatásával! Persze Taki bácsi mindig időben befutott piros 1200-es Zsigulijával, hogy hazavigye INGYEN a hős társaságot!

 

No a Tükör Presszó pont a fent leírt kórképet vetíti elénk a Kerék utcai panelházsor alján szerényen meghúzódva! Egy hely, amit nem érintett a rendszerváltás szele! Ez egy igazi 80-as évekbeli hangulatot idéző presszó, mind kinézetében, mind a felszolgáló hölgy személyében, mind az ital választékban! Mintha Almát látnánk a pult mögött 20 év távlatában!

A Tükör presszóba belépve kellemes retró feeling uralkodik! A sötétbarna boxos ülőpadokat, bordó bársonyborítás színesíti, a falak és a mennyezet, barna fakazetták borítják, a bárpult mögött pedig tükörborítás előtt üvegpolcon sorakoznak a Hubik, Unicumok, konyakok és kommersz pálinkák! Természetesen a tükörborítású italpolcról kapta nevét a hely is! A bárpult szélét egy nagy üvegfelületű, legalább 30 éves, de mai is működő italhűtő uralja! Az Aranyászok és Dreher sörcsap a műmárvány borítású italpultból nő ki. A feeling a Szentendrei úton egykoron működő „Árpád kert vendéglő” hangulatát idézi fel. A bárpult előtt kopott szélű bordó bársonyborítású bárszékek állnak, amelyek többségében a gyümi automaták előtt várják a szerencsére éhező panel lakosságot. A hely kívülről is hasonló hangulatot nyújt. Barnára és pirosra festett portál, nagy üvegfelületű kirakatüveg, ahol a bent ülőket nikotin-sárga házgyári „csipke” függöny és bordó bársony sötétítő függöny tartja inkognitóba a kíváncsi tekintetek elöl. Ez egy olyan hely, ahol 1-2 sör elfogyasztása kötelező, de egy óránál tovább sosem bírtuk a hely szűkösségéből adódó izmos dohányfüst kellemetlensége miatt.

A törzsközönség inkább a nyugodt panelházi emberekből kerül ki. Itt nincs hangoskodás, heveny szóváltás! Inkább csendesen politizálnak, foci meccsekről és az élet nagy dolgairól beszélgetnek, ahogy azt a Szomszédokban is megszokhattuk!

Ez a hely Óbuda „Alma presszója”, és reméljük, sokáig az is marad a maga nyugodt és kellemes berendezéseivel és hangulatával!

Ital árak: Kori Ászok: 290Ft, kori Dreher: 300Ft 8 pont Étel: nincs, csak ropi

Berendezés: bordó bársony bevonatú faboxok, és fakazettás oldalfal és plafon: 10 pont

Kiszolgálás: kedves, de határozott. Nincs nagyon beszélgetés, és a 21 órai zárást is komolyan veszik. 20.55-kor TV és villanyoltással jelzik, hogy „haza menni nem kéne már?” 7 pont