Ezt még nagyapáink is így látták… Csibe kocsma a Tímár utcában

Tegnapi turnénk egyik rövid állomása volt ez az ódon pincekocsma. Ha valaki vissza akar reppeni az időben, akkor jöjjön le ide! Talán Óbuda legeredetibb állapotában megmaradt talponállója ez a hely, itt aztán semmit nem fejlesztettek úgy 1962 óta! Az ajtón belépve már megcsap minket a jó cefreszag, hogy véletlenül se felejtsük el, hova jöttünk. A látvány lenyűgöző!

 Tört mozaikcsempés padló, műanyag napraforgódíszekkel feldobott sötétbarna lambériás falak, tömörfa-padok és fehér, pozdorjaborítású asztalok hívogattak lefelé a lépcsőkön. A hely dísze a kocsma közepére állított boroshordó, aminek tetején nyugodt szívvel elfogyaszthatjuk mai betevő frökkünket. A söntés is nagyon korhű, a borostégelyek tetejét olyan csúcsos alumíniumfedők fedik, amit Bagaméri fagyis kocsiján láthattunk egykoron a „Keménykalap és krumpliorr” Óbudán játszódó ifjúsági filmsorozatban.

Már megindult nyálelválasztásunk egy jó mátrai rizlingszilvánira, de e helyett jött a trükk! Kisfröccsünket kikérve lekerült a fagyisfedő a borostégelyről és előbukkan a rémálom: „Koccintós” kadarka pillepakkban vigyorgott ránk Tecsó gazdaságos csomagolásban! Na még jó, hogy csak kicsit kértünk ebből a cudar lőréből. Az idilli kép egy pillanatra elszállt, de legalább nem fizettem érte sokat. A kicsi fröccs 60 pénz volt, így az egész bandát meghívtam gyorsan egy körre, hogy a drága helyeken majd jól visszahívhassanak engem! Tudok élni, mi?

A csíkos fröccs okozta pillanatnyi sztrókból a pultot támasztó félrészeg alkesz zökkentett ki, aki úgy megörült fiatal társaságunknak, hogy egyből élsportolóknak titulált minket és borgőzösen üdvözölt: „Híj de fáin jó kötésű gyerekek vagytok! Biztos élsportolók vagytok, látom én rajtatok!”

Persze Péé barátunk rögtön rá is csapott a tudatlanságra és kezdte a „Pekingből jöttem egyenesen ide…” és a „Kokóval együtt boxoltam…” légből kapott sztoriját. Szegény bátyó meg benyakalta…

Muffaló Bill is gyorsan felidézett egy régi sztorit, miszerint kedvenc gyerekkori játszó pajtijával és annak anyukájával rendszeresen jöttek le a Csibébe, hogy barátja tökrészeg apukáját minden péntek este hazacipeljék hátukon. Teher alatt nő a pálma! Billi ennek a gyermekkori sporttevékenységének köszönheti kezdődő lumbágóját és a kocsmák iránt érzett határtalan szeretetét!

A frecsókat gyorsan lehúztuk, mert volt még a listánkon egy pár látogatandó egység, majd a „mennyünk innen, furcsa hely ez” csatakiáltással megindultunk, mint kéccázdé a taxi droszton.

Hely megközelítése: 206, 86, 109 autóbusz, Tímár utcai megálló vagy rendőrautóval a 3. ker Rendőrkapitányságig, onnan szaladva a kocsmáig. 8 pont

Ital árak: 10 pont (60 pénzért kisfrecsó!!!)

Ital minőség: 2 pont (Koccintós lőre)

Hangulat: 9 pont