Flórián borozó – Vissza a jövőbe, avagy back to III. district!

 

 

 A hely bemutatását a meredek lépcső lejárattal kezdeném, igazi “fejlehúzós” meneteléssel jutunk le a kocsmába. A lépcsőn történő megállás kötelező! Egy őszinte falra festett alkesz üzenet elolvasásával, pár gondolattal ismét okosabbak lehetünk, és elmondhatjuk otthon, hogy kul-túrán jártunk aznap este. Belépve egy – a szoksásosnál jóval hosszabb – pult fogadja vendégeket, amire a legjobb jellemzéseket M. Zsata szokta írni. A borok - amelyek egyébként hibátlan minőségüek - cornelius borcsapolókból érkeznek a poharakba. Ezt jellemzően szódával és opcionálisan málna szörppel hígitjuk fel, ennek végeredményeként nagy fröccs / málnás fröccs boldog tulajdonosai leszünk. Az árak roppant korrektek, a borok, mint már említettem tökéletesek!  Árak: 100 / 120 HUF.
 
Több szempontból is más a Flóri, mint a többi egység. Egyrészről a fogadtatás kerületi szinten magasan a legkedvesebb. Néha kicsit olyan érzésem van, mintha a pultos néni az unokáit (ezek vagyunk mi) köszöntené vendégségbe menet. Mi mindig illedelmesen elfújjuk a “Jó estét” antrénkat, amire ízibe jön is a válasz, hogy “Sziasztok”. Még jó, hogy nem teszi mögé, hogy “gyerekek”. Az roppant ciki lenne.:)
 
Na igen, azért itt hozzá kell tenni, hogy ők tényleg nem ismerik a bennünk lakozó sötét erőket, amiket éjfél után engedünk ki magunkból Fakockás, vagy Schlosseres zenés esteken. Fúúú! Na mindegy én azt mondom, hogy maradjon is meg bennük ez a kép rólunk. Aranyos gyerekek, akik a munkát követően beugranak egy-két rundra...:)  Ja persze, majdnem, csókolom...:)
 
Másrészről a vendégkör is a szokásosnál valamivel intellektuálisabb és nyitottabb. Hallgatva a pultos nénit – akinek nem tudom a nevét - minden kedves törzsvendégével foglalkozik pár percet. Külső szemlélőként tekintve egyáltalán nem tűnik erőltetettnek, sokkal inkább mondanám őszintének ezeket a kis beszélgetéseket. “ Hogy vannak a gyerekek? ” Jön is a válasz rögvest. “ Katika megkezdte tanulmányait az Óbudaiban, Misike pedig végül a BKV-hoz adta be a jelentkezését! Ha minden jól megy, akkor az 1-es villamos vonalára osztják be” De szép az élet Mamma Mia! :)
 
A hely két részből áll:
 
A meghatározó egység a nagyterem, ahol a fent említett pult is megtalálható. Itt inkább a kedvesebb, dumcsizásra nyitott vendégekkel találjuk szembe magunkat. Ültetett vagy álló pozíció felvétele lehetséges.
 
A kisterem – manapság VIP lounge – pedig a kicsit befordultabb, antiszociális, tv műsorba merülő vendégek gyűjtőhelye. Mi a legutóbbi időben előszeretettel verjük le a sátorfánkat ebben a club részben.
 
A helyről röviden: 10 pontos obudakocsma.blog.hu ajánlással kötelező élmény!
 
“Egy bónusz szlogen itt is jár,
 segít Önnek a rímkirály!
 
 Tudja, hogy van egy jó hely Óbudán?
 ott gyülekezik a sok zsivány!
 
Olcsó a bor, zéró a nő.
Beseggel itt minden nagymenő!
 
Széles mosoly mindenki arcán
Ez aztán Flórián!
 
I-gyáááá-l!
 

 

Na igen, kérem szépen! A Flórián borozó az más, mint a többi. Egy pici sziget Óbudán, ahova bárki betérhet egy rövid időre, hogy elmerüljön  a 60’-as, 70’-es évek echte hangulatában . Bármely irányból is közelítjük meg a Polgár utcát, a hely közelsége elképesztő nyugalmat áraszt. Az utcába befordulva mindenki rögvest szaporázza a lépteit, hogy végre odaérjen, ahova már nagyon régóta szeretne.