Tour dö Óbuda 3. epizód, avagy Hárommillió hosszúlépés az óbudai italozókban (Vörösvár Eszpresszó, Margaréta Söröző, Aréna Biliárd és Pub)

Kocsmaregényünk záróepizódjához értünk! Most jön még a feketeleves, vagyis az Ágoston utcai (Gárdos Mariska) lakótelep!

5. stáció: Vörösvár Eszpresszó

Ez a hely I. Sanyi kedvenc törzshelye. Én nem annyira komázom, de a pultoshölgy domborulatai miatt megérte bejönni. Itt is kikértük az italainkat és csendben szemlélődtünk. Jöttek ide kisgengszterek biliárdozni, fiatalok sörikézni, mi meg tespedtünk a retro fotelban. A Vörösvár berendezéséről Sanyi bejegyzése már mindent elárult.

Sokat nem tudok hozzátenni, ittunk azt mentünk. Már kezdtünk pánikba esni, hogy bezárt minden ivoda, és be kell érni a Fakockával, mikor egy sápadt lámpa fényét fedeztük fel a Gárdos Mariska utca (ma már Ágoston utca) egyik panelja aljában. Nézzük csak meg jobban!

 

6. stáció: Margaréta Söröző (Ágoston utca 8.)

És igen, nyitva volt még! Ez a hely volt szerdai túránk csúcspontja! Beléptünk a panelkocsmába, mely egy kicsit hasonlított a Palomára és a Kismatrózra.

A söröző tele volt, asztalt nem kaptunk, így a piákkal zsúfolt pult melletti bárszékeken foglaltunk helyet. Ekkor jött a meglepi! Egyenesen Ganxta Zolee lépett ki a raktárból italfogyasztási szokásainkról érdeklődve. „Na szeva Zolee, mi a fasz van?” Akartuk kérdezni, de hamar felvilágosítást kaptunk, hogy ő Szilárd és nem Zolee. Tökmindegy, mi egész este Zolee-ztuk, de nem sértődött meg.

Lajos Atya az italhűtőben gyermekkorunk kisüveges Márka meggyét vélte felfedezni… Gyáááá! Nem ittam ilyet 15 éve! Kértünk is rögtön 3 meggymárkás fröccsöt úgy perverz módon. Szili nem akarta nekünk az istenért se összeönteni, így nekünk kellett átvenni a pancsolás feladatát.

Gyerekek, ezt érdemes kipróbálni!!!! A klubtitkár koktélt is ehhez hasonló ízű lőrének képzeltem el. Hát most itt van a poharamban. Kezdő kisalkszeknek kötelező ital, jobb, mint a Gala málnásfröccse. Csak ne hányd le tőle a szőnyeget, mert garantáltan nem fogja kihozni a VIM extra sem olyan színezék tartalma van ennek a Márkának.

Meggyfröccsünket szörpizve egy baseballsapkás, kék munkáskabátba bújt öreg fazon lökött arrébb a bárszéken „Menj a gecibe!” felszólítással. Ő Béla bá’ a mogorva „megmondóember”. Tök mindegy mit mondasz neki, az öreg pokróc mindenkit utál, kedvenc szava járása a „Menj a gecibe!”

Pultos Szilárd odasúgta, hogy hagyjuk békén az öreget, mert bolond szegény. Egykori boxedző volt állítólag, így túlteng benne a tesztoszteron, de már ártalmatlan. Próbáltam vele szóba elegyedni, de „Menj a gecibe kisköcsög!” És a „Gecire nem érdekelsz te kis pöcs!” szófordulatnál nem mentünk többre. Aztán pofánfotóztam a kisöreget vakus Ericssonommal, amire még pipább lett Béla bá’. Jött is a válasz erre: >„Menjetek a gecibe mindannyian!” Rágyújtott egy lantosmalbira, majd leült egymagába sörözni szokásos helyére a fallal szembe. Igazi antiszociális figura!

Közben beavattuk Szilárdot vagy csak "Szilit" az óbudakocsma blogunkba, amit érdeklődve hallgatott, és epedve várja a cikket kocsmájáról, a Margarétáról. Íme Szili, olvasd soxeretettel!

Fröccsnyomásunk egyre jobban eluralkodott rajtunk, így indultunk tovább. Éjfél van. Hova a tökömbe menjünk? Lotti? Mesze van. Menjünk az Arénába!

 

7. stáció Aréna Biliárd és Pub (Raktár utca, Vihar utca sarok)

No, ez a stáció másnapról nézve már hülyeség volt. Emlékfoszlányok maradtak csak az itt töltött időről. Az Aréna egykoron Verőfény Eszpresszó néven üzemelt a 80-as évek közepéig, majd a High-Life-os időkben lett biliárd szalon, és casinó.

Többszöri megújulás után ma már korrekt és igényes hely, szép berendezéssel. Olcsó a sör, Kőbányai is kapható 290-ért, de mi továbbra is a fröccsnél maradtunk, nem akartuk keverni.

Amúgy az Aréna sokáig nyitva van,(asszem 2-ig), így ideális végállomás megfáradt túrázóknak. Lehet biliárdozni, pókerezni, dartsozni, hétvégén pedig diszkó van fullos helyi fiatal gárékkal, tehát érdemes ellátogatni ide.

Én egykor letérdeltem. Takarodót fújtam cimbijeimnek! Cső szevasztok, pénteken folyt. köv.!

 

A szokásosnál lassabban értem haza, mert hosszabb volt az út faltól falig, hazáig… kaptam is érte a pofámra Csibikétől...