Kitekintő - A Budai XI. 2. rész - Alba Regia étterem, Rege presszó, Borpatika Weinkeller

..a budai gyors pedig halad tovább az Izsáki borozó és a Program presszó után.

 

3. Alba Regia étterem és söröző:

No, ez egy teljesen más stílust képvisel, mint az előző két egység. Ahogy a neve is mutatja, itt van egy külön éttermi rész, és egy nagyon kulturált, de nem túl sznob söröző.

A söröző nevét természetesen a Fehérvári út szolgáltatta: a nagyon igényesen kivitelezett belső tér szerencsére nem távoli országok hangulatát próbálja erőltetetten visszaadni, hanem a magyar történelmet, magyar történelmi személyiségeket és a XI. kerület nevezetességeit jeleníti meg a falakon kollázsszerűen.

A letisztult enteriőr ellenére nem éreztem tolakodónak vagy erőltetettnek a dekorációt.

Kedves hely kedves kiszolgálással, de az Alba Regia mégsem illik az Óbudakocsma koncepciójába és ízlésvilágába, nem az ő hibájuk.

 

4. Rege söröző-presszó:

Na igen, ez egy igazi presszó lehetett valamikor, sajnos erről mára már csak a söröző utcafrontja árulkodik, de az is visszafogottan.

A belső tér hatalmas, megfelelő időjárás esetén pedig akár a kis mellékutcára nyíló teraszon is helyet foglalhatunk.

A Rege egy újabb SAB-Miller partner, ennek megfelelően mindenhol a már népművészeti motívumnak számító ászokos piros ornamentikát csodálhatjuk, nos, ez nem annyira attraktív.

A presszó belső terét - mint fönt említettem - teljesen átalakították sajnos, annyi vígasz maradt nekünk, hogy legalább ízlésesen tették, és továbbra is maradt  egyénisége a Regének. A falakat a magyar mondavilágból kiragadt festemények teszik mozgalmassá és dekoratívvá.

A történet óbudai vonatkozása, hogy itt csatlakozott az egyre népesebb csapathoz Lajos atya másodmagával.

 

5. Borpatika Weinkeller

No, ez egy szimpatikus hely volt, kár, hogy sietnünk kellett. A Bartók Béla útról nyíló Bertalan Lajos utcában található ez az ízlésesen berendezett pincehelyiség. Az italválasztékról nem is tudok sokat mondani, annyira elbűvölt a számtalan kapható szendvics, fasírt és sörkorcsolya.

Végre egy hely, ahol nem sós mogyoróval vagy ropival akarják tompítani az éhségérzetet, hanem rendesen be is lehet lakmározni, de a sörfogyasztást is pironkodás nélkül meg lehet oldani. Én is vettem két szendvicset vagdalttal, a nagyon kedves pultosnéni ráaádásul örömmel fogadta el piros étkezési utalványaimat is.

Szóval ide még mindenképpen vissza szeretnék térni egy kevésbé feszített tempójú dél-budai látogatás alkalmával is!


Következő beszámolónkban a Portásfülke (Barak Pub), Klub Szocreál és az Oportó Borozót vesszük közelebbről szemügyre!