Gumicsizma Söröző 0-24

Kőkemény hely a mai, ismét visszatérünk ugyanis az ürömi elághoz, nevezetesen a Gumicsizma sörözőhöz, ami az alkoholtilalom előtt éjjel-nappali üzemmódban működött, a környékbeliek nagy örömére.

Ahogy a kocsmának helyet adó Bécsi út 604-es szám alatti házat elnézem, valaha ez lehetett az esztergomi vonal Üröm-Budapest állomásépülete, még most is látható a hajdani jegykiadó ablak, természetesen műkővel körbevéve.

Mily' meglepő: a Gumicsizmát is a SAB-Miller nyerte meg magának, erről árulkodik a rengeteg Arany Ászok-reklámtárgy kívül és belül.

Belépve azt várjuk, amit kintről is várhatunk: környékbeli munkás- illetve munkakerülő egyedeket, mediterrános megjelenésű vendégeket, akik általában a zenegépet vagy a nyerőautomatákat kezelgetik. Legutóbb (olyan este 10 lehetett) az egyikük kisfia jött folyton 3Gee társunkhoz, hogy:

-Bácsi, segítesz berakni az LL Juniort?

Mivel a kiscsávót rendesen ellátták kólával meg fémpénzzel, nem egyszer fordult hozzánk ezzel a kéréssel - természetesen mindig megkapta az LL Juniort, volt is persze miből választania.

A berendezés jellegtelen: pár éve újíthatták fel, bordós-vörösesre festették a falakat, a székek pedig a már rég ismert kovipornós hangulatot idézik meg, mintha egy '92-es Lakáskultúrából szemezgetnénk.

Most már nincs akkora élet a Gumicsizmában, mint régebben: itt is szigorúan bezárnak 10 után, kiszolgálás pláne nincs már ilyenkor. A vendégsereg is látványosan beletörődött ebbe, maguktól hazalépnek zárás környékén.

Csak elvetemült kocsmatúrázóknak ajánlom a helyet, de nekik viszont kötelező állomás :))