A pünkösdfürdői E-mese büfé

Amióta átadták a forgalomnak a Megyeri hidat, többször is örömmel hosszabbítottam meg a Pest-Buda viszonylatú biciklis körtúráimat az addigi legészakibb átkelőt, az Északi összekötő hidat az M0-sra cserélve.

Pont egy ilyen kör alkalmával éreztem úgy a budakalászi hídfőnél, hogy kipróbálom a sokak által magasztalt görög büfét Pünkösdfürdőnél.

Na, ott aztán úgy láttam, hogy hiába van szép hosszú sor, hiába beszélnek egymás között is görögül az alkalmazottak - nem volt türelmem kivárni a soromat, bármennyire is jónak tűnt a hely. Kicsit csalódottan álltam arrébb pár méterrel, az E-mese büfébe, ahol rövid várakozás után nagyon készségesen szolgáltak ki a szokásos kisüveges Pilsneremmel (300 Ft).

Gyorsan kiültem a 34-es busz megállója melletti asztalsorra, és pár perc múlva hozták is a nem kifejezetten olcsó (560 Ft) giroszomat, amit kárpótlásképpen szinte gömbformájúra tömtek.

Miközben ízlésesen étkeztem, eltűnődtem, hogy mennyire jó hely is ez a Pünkösdfürdő, és milyen jót tett a környéknek a strand tavalyi újranyitása. Péntek délután volt, és sokan jöttek ki úszásból, rengeteg biciklista pihent meg a pavilonsornál, és persze sok békási lakos kezdte meg a péntek esti sörözést valamelyik büfénél. Itt szinte bármit megkaphatunk, és nem kell a néhol képmutató viselkedést előidéző Római partra mennünk.

Azóta többször is visszatértem az E-mesébe, bár azt nem sikerült megtudnom, hogy Emese kicsoda, és a kötőjeles forma a "mese" szóra utal-e.

Mindenképpen ajánlom a helyet a jó sör, és a nagyon finom, bőségesen megrakott giroszok miatt - a kiszolgálás pedig mindig szinte "családias" hatást keltett bennem.

Télen is biztos jövünk majd: én akár egy egész estét el tudnék itt tölteni.