Óbuda Újság-megjelenés!

Tisztelt Óbuda Újság Szerkesztői!

 

Talán a blogunkban megengedik, hogy a hivatalos megszólításon kicsit lazítsunk, így csak annyit mondjunk, hogy üdvözlünk Titeket az óbudakocsma.blog.hu olvasói táborában!!!

Köszönjük szépen Nektek az októberi számban való megjelenést, nagy öröm, hogy egész Óbuda olvashatja hobbiból készített beszámolóinkat, élményeinket.

arpadkert_2.jpg

/Forrás: Pozsonyi Krisztina - Óbuda régi képeken - Facebook/

Remélem, pozitívan fogadják az olvasók is, és nem okoz felháborodást némileg szabados, néhol kicsit nyers és ironikus stílusunk! Ezek vagyunk mi!

Célunk, hogy Óbuda elfelejtett kiskocsmáinak hangulatát és életképeit némiképp felidézzük a lakosságnak és az utókornak, hogy ne csak Krúdy Gyula novelláiból tudják meg, milyen lehetett az óbudai kiskocsmák varázslatos világa!

Időt és pénzt nem sajnálva derítjük fel Óbuda-Békásmegyer elfelejtett és még működő kocsmáit, italozóit, hogy elhozhassuk Nektek virtuálisan az ott tapasztalt élményeket. 

Igen, ezek élmények, mert pár év múlva már csak emlékképeinkben lesznek meg e régi kort idéző egységek, melyek sajnos a lassú pusztulás útjára léptek. A világ változik, az óbudai törzsközönség is lassan kicserélődik.

Cikkeinkben számos olyan helyet is felidézünk, amiket mi már sajnos nem láthattunk, mint például a Ferde Lámpa, Lajostanya, vagy olyat, amit még láttunk, de már a múlt emlékébe merült, mint például a közelmúltban bezárt Faragó Borozó, vagy a sok óbudai család vasárnapi ebédjét biztosító Goldberg Söröző, Árpádkert Étterem.

Még sok érdekes és vicces hangnemű cikk fog a közeljövőben születni 5 fős társaságunktól, így reméljük, a mostani cikkből visszatérő sorozat születhet Óbuda lakosságához legnagyobb számban eljutó újságban.

Kommentjeiteket, emlékeiteket szeretettel várjuk!

Szifonlátásra!!!

Baráti Üdvözlettel, Merdzsós Zsata és az óbudakocsma szerkesztői: Italboltos Sanyi, Muffaló Bill, 3Gee, Lajos Atya