Örök rangadó

Persze tudjuk, hogy a sportújságírásban örökrangadónak kell írni, de ha az üzemeltetők így nevezték el, akkor mi se kereszteljük át a helyet :))

Mi juthat hát egy futballszurkoló óbudai eszébe, ha az "örökrangadó" szót hallja? Elsőként természetesen az MTK és a Ferencváros közötti összecsapások, de semmiképp se feledkezhet meg az óbudai Kórház utcai piac sarkán levő sörözőről sem!

Nem vagyunk messze a Pléh kocsmától, pontosan egymással szemben található a két ivó, mellettük a Mini Drink, amiről majd a későbbiekben szeretnénk megemlékezni.

Az Örök rangadó is a piaclátogatókhoz alkalmazkodik: hajnali hatkor nyit, és bántóan korán, este hatkor zár, vasárnap háromkor. Nem véletlen tehát, hogy az Óbudakocsma becsületesen dolgozó brigádjával még nem sikerült ide testületi szinten eljutni, csak egyénileg tudtam felmérni a helyet egy-két hazai Kerület-meccs után.

III. kerületi szurkolóként különösen szimpatikus a hely: a rengeteg MTK-s, fradista relikvián kívül Óbuda nagy múltra visszatekintő futballcsapata is számtalan tablót szolgáltatott a sörözőnek: látható az NB II. Keleti csoportjában az 1993/94-es idény bronzérmes-, valamint az 1995/96-os szezon bajnokcsapata is! Szép évek voltak.

Na de térjünk ki egy kicsit a "külalak"-ra is: a bejárat felett az "ÖRÖK" egy kicsit ferdén, a "RANGADO" sárga betűi viszont már szabályosan, vízszintesen állnak. Hogy direkt volt-e, nem tudom - és ha igen, mit akartak ezzel mondani, azt sem. Legközelebb megkérdezzük.

Ritka egy jelenség ez Budapesten és a kerületben: csapolt Szalon sört kaphatunk itt olcsón: a pohárért legutóbb 180 forintot, a korsóért 250-et fizettünk. Bár én a Szalon Búzát és a Barnát jobban szeretem, ez is iható volt - felüdülés volt a sok Ászok után.

A helyet általában helyi dzsoggingos nyugdíjasok, piacosok látogatják, akik rendszerint rövidezni vagy fröccsözni szoktak, és szerencsétlen pultoshölggyel szemben legutóbb undorító hangnemet engedtek meg maguknak. Ők tudják.

Mindenesetre, ahogy a Piac többi kocsmája sem, ez sem tartozik a kedvenceim közé - a mellette levő ősi lángosost meg a henteseket látogatni több pozitív élménnyel szolgálhat. Na majd nyugdíjas korunkban hátha átértékeljük ezt a meglátásunkat is ;))