Spaten söröző a Régi Sipos mellett

Na ez egy olyan hely, amit leginkább csak kipipálni érdemes - máris lelőttem a poént.

Nem túl kellemes környezetben található a kocsma: a Lajos utca hihetetlenül forgalmas és zajos részén, közvetlenül a Régi Sipos étterem melletti, a Gödörtől és a Galagonyától mászótávolságon belüli helyről van szó.

Ahogy a Kolosy tér felől jövünk a nemrég még újnak számító - Újlak/Neusatz revitalizációja keretében épített - , mára kormos falú ház árkádjai alatt, úgy pillantjuk meg ezt a telepi kocsmák minden rossz tulajdonságát hordozó üzletet. Az ablakban tarkán villogó karácsonyfa-izzók, "OPEN" felirat. Belül a kis beltér ellenére vagy három gyümölcsgép, fokozva a villódzást.

Nem voltunk itt sokszor - de azért az élmények megmaradtak. A Spaten név ellenére Spaten sört már egy jó ideje nem lehet kapni - van helyette a szokásosokhoz híven Ászok meg Dreher. Zsata fröccsöt kért - neki úgy 300 forintjába került a kis koktél.

A kocsma közönsége viszont sokrétű: a múltkor egy kerékpárral kocsmatúrázó társasággal tartózkodtunk együtt a helyiségben - ők amúgy korábban már a Galagonyában is fogyasztottak, ott is összefutottunk velük. Jellemző továbbá a sok nyerőgép miatt a szerencselovagok aktív jelenléte - de lepattant, hajléktalanok benyomását keltő vendégeket (talán a magas árak miatt) nem láttunk.

Egy pipát megér a hely, de bármelyik szempont szerint találunk jobbat 200 méteren belül.