Magic Burger a Profi közért előtt

Új kedvencre leltem Óbudán! Kivételesen nem egy lepukkant kiskocsma a szerelem tárgya, hanem Óbuda új élelmezésellátója, a Magic Burger büfé!

 

Egyik este munka után gondoltam, megiszom 1-2 sört kollégámmal, T-Csabival, így a Profi felé vettük az irányt, hogy megvegyük a kellékeket az esti lazításhoz. Akkor figyeltem fel egy újdonsült lakókocsira a közért előtt a Szentendrei út felé eső oldalon. Mivel május van, valahogy sejtettem, hogy nem a karácsonyfaárusok telepedtek le idő előtt a féltető alatt. Sörünket megvéve hazafelé vettük az irányt, mikor kellemes illat csapta meg éhenkórász orrunkat: 

„Hú wazze sir, ez hambi illat! Eszünk egyet?"

Fél perc múlva már a sorban toporogtunk és vizslattuk az újdonsült büfé kínálatát: 8 fajta hamburger, óriásburger, gyros pita, melegszendó, toast, hot-dog, gofri… van itt minden, mint a jó boltban! Lássuk, mit burkolhatunk!

Gyors választásunk az óriáshamburgerre esett a kínálatból. Fel voltunk készülve, hogy megint egy szottyadt szezámos zsemlébe jól elrejtett tecsós mirelit „pipiropogósba” futunk bele a kötelező csalamádéhegyek társaságában, mint ahogy megszokhattuk a hasonló lakókocsis helyeken, de NEM! ITT NEM EZ TÖRTÉNT! A szottyadt zsemle helyett cipó méretű „fényestetejű” óriás puffancs, a „pipivagdalt” helyett házi készítésű 20 dekás (!) marhahúspogácsa került elő a hűtőből, majd landolt a sütőlapon! Nofene! Valaki még ismeri a klasszik hamburgerkészítés művészetét? Utoljára a Móriczon ettem hasonlót egy átbulizott KEK gólyabál után vagy 10 évvel ezelőtt.

Miközben a gigantikus méretű húspogik sercegtek a platnin, beszélgetésbe elegytünk a lakókocsiban tüsténkedő szimpatikus fiatal párral. Kiderült, hogy az előző nap kezdték el a „junk food”-bizniszt. A hambigyártás közben elmesélték, hogy ők maguk nagy gyorsétterem fan-ek voltak világéletükben, így gondolták, belecsapnak életük nagy álmába, a gyorskajagyárba:

 

-„Nálunk a minőség lesz a fontos, nem az ár. Sok helyre jártunk hambit kajálni, de egyre gyengébb minőségekbe szaladtunk bele. Ekkor döntöttem el párommal, hogy megcsináljuk a tuti hamburgerest. Vettünk egy lakókocsit, és a hambi mellett gyrost és melegszendvicset is készítünk.”

-Meséli Peti nagy lelkesedéssel a vállalkozásuk első napjait. 

Szemlátomást lelkesen és nagy odafigyeléssel teszik a dolgukat. Míg a büfé hölgytagja – Lilla- a gyroshúst pörgette, Peti a hamburgerhúsokat vette kezelésbe.

Lassan elkészült a 20 dekás húsból és rásütött sajtból készült óriáshambink, amit az unalmas csalamádé helyett platnin sütött lilahagyma, friss pari és ubi dob fel. A cipó kap egy gyors platnis pirítást, majd a kötelező ketchup-mustár-majonéz locsolás után boldogan faljuk a közel félkilós óriást. Bevallom, hát küzdök vele rendesen! Akkora a burger, hogy eszembe jutott a vicces Whopper-reklám… nem lenne rossz egy kivehető első fogsor az elfogyasztáshoz. :-)

A hambi mellé kólát hiába kértem, mert nincs, és nem is volt. Ellenben van jó házi bodzaszörp szódával. Hibátlan és nem káros! Természetesen sör-bor-pálinka kombó itt nem kapható, ez most nem az a hely.

Múlt hét óta rendszeresen itt vacsizom. Időközben az asszony is rákapott. Nekem a hambi, neki a gyros meg a gofri a kedvence. Én azért vagyok boldog, mert imádom a hambit, ő pedig azért, mert nem kell egy hete vacsorát főznie.

Egy baj van csak: az új büfé megnyitása óta eltelt napok számával egyenesen arányos a nadrágszíjamon arrébb rakott lukak száma. :-) Hogy lesz ebből nyárra kockahas? GYÁÁÁÁ!

Végezetül 1-2 meghatározó darab a kínálatból:

- Sima hambi sertésből: 449Ft, dupla hússal +200Ft

- Óriás hambi marhahússal: 899Ft, dupla hússal + 350Ft

- Gyros pita 549Ft

- Hot-dog 449Ft

- Melegszendó: 349-től

- 3deci bodzaszörp szódával: 149Ft

- Ásványvíz: 10 bubis: 199Ft, egy bubis 10.000Ft. Az egy bubis azért drága, mert ki kellett venni a többi bubit belőle. Ja és svájci! :-) - Üvegtigris 1 - Hamburger van? jelenet -

Megközelítés: 86, 206, 109, 106, 134, 34 busszal a Bogdáni úti megálló a város felé tartó oldalon. Onnan 1 perc gyalog a Profi közért előtt.