Kezdődik a kocsmaszezon!

Na jó reggelt kihányok!

 

Hol vagyok? Mi van? Úgy látom, hogy éjszaka megittam egy másfél liter vizet. Trotty! Biztos volt valami tivornya… Várjatok egy kicsit! Megnézem a kocsimat… Szerencsére még egyben van. (Mindig ezzel kezdem a napot. Van, amikor rosszabbul néz ki.)

 

Közben sajnos megláttam magam a tükörben. Úgy nézek ki, mint egy japán ívhegesztő. Csíkon nézek ki a fejemből.

 

Hát akkor idézzük fel a történteket!

 

Vége a szezonnak, Muffaló hazatért szülőföldjére, Óbuda gyönyörű déli lankáira. Behordta a fát, és befűtött a kandallóba. De kedvesét nem kötötte le az X Faktor és a betelefonálós asztrológiai kultúrműsorok, ezért töltött két whiskyt vacsora helyett. Jól főz az asszony. Kalóriadúsan, sok jéggel. Telt, múlt az idő, elfogyott a tütüke, és a lánykának mehetnéke lett.

 

11 óra már elmúlt, mikor útnak indult Alfa Rómeó és Béta Júlia. A megszokott helyek természetesen zárva voltak már. Jannist vettük célba (Blue Pub), de valamiért már Ő is zárva volt. Elhaladtunk a Symbol előtt. Las Vegas-i hangulat, tűtopogók, luxusautók, gennyszterek mászkáltak az utcán. Biztos nagyon jó szórakozóhely ez is, de abban megegyeztünk, hogy ez nem a mi bizniszünk.

 

És jött az isteni szikra: Menjünk fel a Rekettyésbe, hátha még nyitva van!

 

És láss csodát! Sok-sok autó állt a parkolóban, bentről kihallatszott a zene. Muffalót mennyei boldogság öntötte el. Ment, mint malac a faluban, és pillanatokon belül betoppant a helyiségbe. Hatalmas buli volt odabent. Élőzene, rokkantroll, tánc…

 

Gyorsan kértünk is 2 báritalt, és szerencsére még egy asztalt is kaptunk. Hát komolyan mondom, ennyi vidám embert rég láttam így együtt. 30 körüli volt az egész társaság. Szerintem valakinek szülinapja lehetett, de nem dobtak ki minket.

 

Belépő természetesen nincs, a zenekar nagyon jó, a whisky hideg, a kiszolgálás hibátlan. Ja, elfogult vagyok, mert a két pultos hölgy meghívott minket egy whiskyre. Köszi, nagyon jól esett! De ettől függetlenül a tények magukért beszélnek. Érdemes felmenni egy téli estén, semmihez sem hasonlítható ez a hely. A világörökség része!

 

Hazafelé még bementünk a Fakockába, és felébresztettük Jaggert. Nagyon jót nótáztunk!

 

Rohadt jó volt ez az este, mindenkinek sok ehhez hasonlót kívánok a hideg téli napokra!

 

Na megyek, megetetem a kutyát, mert szétveri az ajtót! Remélem nem ijed meg, mert a fejem egy moslékosvödör!

 

U.i: A boldogság madara rakjon fészket az orrotokba!