Evező söröző (a volt Mini büfé)

Ugye mindenki emlékszik még a hamburgeres büfére, ami a megszokott metamorfózison átesve egy igazi kis mocskos, PVC-padlós becsületsüllyesztő volt még két éve is? Már csak azért is gondolok vissza erre a helyre annyira szívesen, mert a Miniről készült beszámolónk volt a 2. Index-címlapos művünk! Ritka egy gusztustalan hely volt mindenesetre, szerettem :)

Szóval 2009 elején bezárt a kis szuterén Mini, rajta a "kiadó"-tábla, ablakai betörve - szomorúan nézegettem a cégér stílusos pálmafájának egyre inkább leváló matricaleveleit arra jártamban. Aztán egyszer csak tavaly ősszel, szinte a semmiből valami vadonatúj, de mégis szép kocsmát pillantottam meg a régi helyén: Evező Söröző...

A tulajdonos bizony nem kényszervállalkozó - nem biobolt vagy angol turkáló nyílt a Mini helyén, hanem egy ízlésesen, otthonosan berendezett söröző. Az üzlethelyiséget kibővítették a Duna irányában a mellette elhelyezkedő alagsori résszel, így több társaság is helyet tud foglalni a faasztaloknál. A fa - pontosabban a nyersfa - amúgy az egész kocsma hangulatát szépen fel"ikeásítja": az asztalok mellett a padok, székek, és a lambéria is természetes színű, lakkozott fenyő - helyenként kiegészítve vöröses dísztéglákkal.

Az egész söröző kellemes, nyugtató hatást kelt az újabb helyektől amúgy kicsit tartózkodó kocsmatúrázóban is. SAB-Miller-portfólió (Ászok, Dreher - üveges Pilsner), tiszta mellékhelyiségek, kedves kiszolgálás. Ráadásul még a buszmegálló - na meg a Kolosy tér összes többi kocsmája sincs messze, ha tovább kell állni.

Pár körre mindenképpen tökéletes, ráadásul a sör jó és nem is drága - a pultoslányok pedig az asztalokhoz is kiviszik az italt. Játékgép úgy emlékszem, nincs - de zenegép és tévé van meccsek esetére.

Bár nekem továbbra is a suttyóbb helyek jönnek be igazán, csak ajánlani tudom a helyet környékbelieknek és külsősöknek ugyanúgy. Azért valami zenész bácsi jól jönne... :)