Bánkocsma Kis Dreher Söröző - a Gyógysörtár

Kértétek, megkapjátok hát. Tőletek függetlenül pont az elmúlt hetekben látogattunk el legutóbb a Kis Dreherbe, ami időközben a fondorlatos Gyógysörtár nevet kapta az óbudai keresztségben - talán az egyik közeli panelpatika adta az ihletet.

A kocsma a Fő térről nyíló Harrer Pál utca legelején, mindenféle önkormányzati irodák közvetlen szomszédságában helyezkedik el egy gyönyörűen helyreállított polgári ház legaljában(A Flórián borozó kb. 1 perc séta innen). Ne tévesszen meg minket az ajtószomszéd pizzéria kaiseres cégére: egy teljesen különálló üzletről van szó.

Edzőtársam felkészített, hogy a Kis Drehernek hangulatos kerthelyisége is van, de odaérkezésemkor jöttem csak rá, hogy ő valószínűleg csak az alkalmi kiülős teraszra gondolt, amit a söröző előtt szoktak nyáron kialakítani. Persze februárban úgyis mindegy, eszünk ágában sem volt a nyílt ég alatt fogyasztani.

A Fő téri tarka kirakathelyek és az estére lecsendesülő tér után mintha utcákkal messzebbre teleportált volna minket a söröző bejárata: egy átlagos házgyári nappalival megegyező méretű belső térben teltház, az egyetlen asztalnál ülő fiatalos társaság élénken beszélget, a pultnál törzsvendégek diskurálnak a csapossal -és a legjobb- az odakészített számítógépen interneteznek! Hatalmas a füst persze, játékgép pedig nincs - nem a segélyeket dobálják be a cseresznyésbe, kulturált megjelenésű, dolgozó emberek (no meg persze diákok) teszik ki a Gyógysörtár vendégseregét.

A Kis Dreher névből és a cégérből logikusan kiindulva valószínűleg senki nem fog meglepődni, ha közlöm velük: itt is SAB-Miller termékportfóliót értékesítenek. Hála a Madonnának, náluk viszont nem az örök sláger Arany Ászok a fő márka - meglepően finom és friss Pilsner Urquellt húzott nekünk a pultos csóka. A Pilsner hihető íze alapján ő nem próbálta meg pl. Dreherrel higítani, másokkal ellentétben!

Összefoglalás pár mondatban

  • Az elhelyezkedés csodálatos, Óbuda történelmi központját büszkén mutogathatjuk bármilyen külsősnek.
  • Az élénk törzsvendégeknek hála a hangulatra se lehet panasz.
  • A kiszolgálás barátságos és gyors.
  • A sör szintén jó volt, bár itt már ne a talponálló-árkategóriát várjuk el.
  • Negatívum a szűkös hely (ez még nem baj) miatt gomolygó, sűrű füst.

Nekem állomásnak ideális, szerintem főleg a környékbeli hivatalnokokból és diákokból élhetnek meg, akik munka-iskola után benéznek ide 1-1 korsóra. Egész estéket viszont nem tudnék itt eltölteni - hacsak nem engednek oda az internethez blogolni :))