Happy Facer a Kandóval szemben

Sziasztok! Rég jelentkeztünk már, jó hírrel meg talán még régebben - az utóbbi években ugyanis rendszeresen kell tudomásul vennünk legendás óbudai éttermek, kocsmák megszűnését: elég csak a szentendrei úti Ladik étteremre (lebontották), a Lépcsősre (üzlethelyiség kiadó), a Mini Finire (most kisközért nyílt az Amsterdam Shop helyén) vagy a Rómain működő Hörpire (földdel egyenlő) gondolnunk. 

A Bécsi úti Kerék vendéglővel szembeni "passzív" Pizzéria és a Téboly étterem szünetelését is szépen tudomásul vettük - majd amikor tavasszal úgy láttam, hogy totálisan kipakolják a faházat, már biztos voltam benne, hogy ez is a Raktár utcai Fanny sorsára fog jutni (szintén elbontották a magas bérleti díj miatt)

Mindig így legyen igazam! A Téboly helyén ugyanis nyílt egy - főleg menüztetésre szakosodott - étterem, a faházban pedig egy lelkes, fiatal környékbeli srác melegkonyhás gyorséttermet indított, amivel nem titkoltan a Magic Burger hatalmas, városra- és világraszóló sikerét kívánja lemásolni. A recept egyszerűnek tűnik: nagy hamburgerek minőségi és friss, természetes hozzávalókból, különös tekintettel a húsra. De akkor miért nem sikerül olyan sok helyen? A Magic lakókocsi példája viszont úgy látszik, ragadós - és szerencsére a pozitív üzenet is könnyen terjed manapság, talán nekünk is köszönhetően :) Úgyhogy dr. PhD Merdzsós Zsata tisztelt kollégám után most én vagyok soron, hogy egy újabb ifjú titán egységet népszerűsítsek - a kerület és a város egy óriási igéretét: a Facert!

Az adottságok (nálam) eleve messze a többi hamburgeres fölé emelik a Fészert (ugye észrevettük a nyelvi leleményt, hogy ez a Facer angolos kiejtése?). Belső-óbudai, a villamost leszámítva és a főút ellenére is - kellemes, esténként gyertyafényes terasz (le lehet ülni tehát), személyes kiszolgálás, tányér, és ami a legfontosabb: SÖR. Bizony, ez nem egy büfé, hanem egy melegkonyhás étterem! Úgyhogy ennek megfelelően kérhetjük a csapolt Ászokot (Arany Péntek), és a többi, ismert dreheres márkát is üvegből - van Pilsner és HB búza is. Találjátok ki, én mit szoktam kérni! :)

Persze nem ez a lényeg - a fő attrakció itt a hamburger. A darált felsálból készült nem kicsi fasírtot (mindegyik húspogácsát egyenként szépen lemérik, szemtanúja voltam) a lapon helyben megsütik; friss zöldségekkel, házi ketchuppal dobják bele a szintén megpirított puffancsba, tányéron tálalják. A "sima" hamburgeren túl (már ebben is van sajt) kihagyhatatlan a húspogácsa belsejébe sütött cheddar sajtos verzió, ezt nevezném a Facer büszkeségének - megéri a plusz kb. száz forintot.

Persze itt is - a Moszkva térrel ellentétben - kicsit mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk: 570 Ft-ért kapunk egy alapmodelles hamburgert, de azzal már jól is lakunk. Főleg persze úgy, ha kis steakkrumplival meg egy sörrel menüben kérjük! Természetesen itt a várakozási idő is hosszabb a friss hozzávalók és a helybeni elkészítés miatt, ezt kalkuláljuk bele. Lehet kérni emellett ciabattában tálalt pulykaburgert, melegszendvicset 3-400 Ft-ért, és terveznek további fogásokat is, pl. most jött ki a barbecue-burger (BBQ). A további bővítésről mi azért próbáltuk őket lebeszélni minden lelkesedésük ellenére - ahol egyvalamit ilyen jól csinálnak, akkor érdemes csak arra a területre koncentrálni. Szerintünk.

Mit is kívánhatnánk? Birkózzanak meg sikerrel a várható tömegekkel - a már most többször tesztelt kiváló minőségből pedig ne engedjenek semmi szín alatt. És rakjanak be egy pilsneres sörcsapot is :)